July 22, 2019

Az agy, ahogyan a test egésze is, egy dinamikusan változó struktúra. Ez persze a tudományos kutatások előtti időkben is így volt, de most már a “hogyan”-t saját fejlődésünk szolgálatába állíthatjuk.

April 16, 2019

A kreativitás érintetlenül, eredendően van. A csend, a jelenlét a kapu, amin beléphetsz. Ha belépsz, a kibontakozás elemi örömében fürdesz majd. Csak hagynod kell, ne akard, ne váljon céloddá.

March 18, 2019

3/2 - TUDSZ EGY PERCIG A LÉGZÉSEDRE FIGYELNI? A legtöbben bátran rávágnák: Egy percig? Viccelsz?? Koncentráltam én már ennél sokkal hosszabb ideig is! - de sajnos meglepő, mennyire nem egyszerű!

February 25, 2019

1. TANULD MEG TARTANI A FÓKUSZT 

Mindegy, milyen típusú céljaid vannak, fontos, hogy képes legyél elérni oda, ahová szeretnél. Ehhez tiszta irányokra és erős koncentrációs készségre van szükséged.

A mai kor egyik kihívása, hogy jelentős mértékű, figyelmünkért versengő in...

December 1, 2018

3/1 - HA PIROS, AKKOR ÁLLJ! Mindegy, milyen eszközzel közlekedsz nap mint nap, az garantált, hogy piros lámpát kapsz! Használd ki ezt az időt!

November 23, 2018

Az alábbi rövid, összefoglaló videóból megtudhatod, hogy több olyan feltételezett agyi működés már a múlté, mint pl. a gyermekkorban kialakult rögzült, megváltoztathatatlan idegpályák elképzelése. Mára elfogadottabb az a nézőpont, hogy új szokásokkal ezek a bejáratott...

September 15, 2018

Felmerült a kérdés, hogy ha az, amit úgy hívunk, „jelenben lenni” nem is olyan magától értetődő, ha ez nem is megy olyan könnyen, akkor mit lehet tenni? Lehetséges valahogy fejleszteni ezt a képességet?