A modern kor embereként az egyik legnagyobb problémánk, hogy a külvilágra és a körülöttünk lévő emberekre fókuszálunk, és ezáltal teljesen elfeledkezünk saját magunkról.

Elfelejtjük a képességeinket, azt, hogy milyen értékesek vagyunk. Elidegenedünk a saját mentális és érzelmi erőforrásainktól és lehetőségeinktől, ezáltal összezavarodunk és nehézségeink támadnak.

Az önmagunkkal való kapcsolat helyreállításához eszközre van szükségünk, ami által megtanuljuk, hogyan irányítsuk a figyelmünket valódi lényünkre.

Tanulj meg a lényedre figyelni

Életünk mindig a jelenben, Itt és Most történik, de sokszor lemaradunk a pillanat mindent átírni képes erejéről, mert máshol vagyunk fejben.

A JIAIDO célja, hogy összekapcsolódjunk általa saját magunkkal és megtanuljuk, hogyan hozzuk és tartsuk a figyelmet a jelen pillanatban.

Ez a tudatosság és jelenlét a kulcs, hogy megszabaduljunk testi, mentális és érzelmi nehézségeinktől, és felfedezzük azt az egyetemes és mégis egyedülálló szépséget, ami mindannyiunkban ugyanúgy jelen van és ami valójában az élet esszenciája.

Részletek

A Próbaóra dátuma: 2022. július 25. hétfő, 18:00-19:30

Díj: 2000 Ft

Rendszeres Kezdő órák:

  • hétfő és szerda 18:00 - 19:00

  • kedd és csütörtök 16:00 - 17:00

  • reggeli órák: kedd és csütörtök 7:30 - 8:30

 

Mit viseljünk: a gyakorlások során a dojóban beszerezhető JIAIDO pólót viselünk, fehér, kényelmes, laza nadrággal. Cipőre nem lesz szükséged a teremben.

Helyszín: JIAIDO dojo - 1133 Budapest, Vág u. 19.

Megközelíthető az M3 metróval (Dózsa György út megálló), 15, 115-ös busszal, valamint a 75-ös trolival. 
 

Készen állsz rá, hogy felfedezd rejtett képességeidet?

Rengeteg képességgel születünk, de sokat közülünk nem használunk, vagy elfojtunk életünk során. Lehet, hogy megtanultuk, hogy ne használjuk őket, vagy csak nem fordítunk elég figyelmet rájuk.

Ahhoz azonban, hogy bármilyen személyes nehézségen túl tudjunk lépni, erősítenünk kell azokat a képességeket, amelyek segítségével megtalálhatjuk a megoldást, és a kiutat a zavarodottságból és szenvedésből. Ez a legközvetlenebb út a belső béke és egyensúly eléréséhez. 

A JIAIDO célja, hogy a figyelmünket a forrásra, a lényünkre irányítsuk. Fényt gyújtunk ahelyett, hogy a sötétséggel harcolnánk.

Készen állsz rá, hogy holisztikus módszerrel dolgozz saját magadon?

A programról

Tapasztald meg a JIAIDO-t a következő Próbaórán, melyet Ajiit, a JIAIDO alapító mestere vezet. 

Az új Kezdő program júliusban indul Ajiit [Adzsit] vezetése és útmutatása alatt.

A hat hónapos program során nagyon fontos a heti kétszeri JIAIDO gyakorlás ahhoz, hogy megtapasztald a módszer jótékony hatását.

A rendszeres csoportos órákon való részvétel mellett lehetőség nyílik személyes konzultációra Ajiittal, hogy átfogó képet alkothass az állapotodról és a fejlődésed irányáról. 

Ha fejlődni szeretnénk, ha szeretnénk megoldani valamilyen problémát az életünkben, tudatában kell lennünk, hogy az ember holisztikus egység. Lényünk fizikai, mentális, érzelmi sőt spirituális aspektusai szorosan összefüggnek egymással.

A JIAIDO holisztikus módszere ezért közvetlenül, ezt az egységet szem előtt tartva dolgozik minden részünkkel. 

 

Ha szeretnél tenni saját fejlődésedért, ha készen állsz rá, hogy felfedezd rejtett képességeidet és lehetőségeidet, akkor gyere és kezdd el a JIAIDO gyakorlást!

Fedezd fel magad a JIAIDO mozgásmeditációval!

Az önfelfedezés az önszeretet kulcsa. A modern kor embereként az egyik legnagyobb problémánk, hogy a külvilágra és a körülöttünk lévő emberekre fókuszálunk, és ezáltal teljesen elfelejtkezünk saját magunkról.

Elfelejtjük a képességeinket, azt, hogy milyen értékesek vagyunk. Elidegenedünk a saját mentális és érzelmi erőforrásainktól és lehetőségeinktől, összezavarodunk, és gyakran támadnak nehézségeink. 

Az önfelfedezés egy folyamat, életstílus.

Hosszú éveken át arra neveltük magunkat és azt gyakoroltuk, hogy kifelé fordítsuk a figyelmünket, melynek eredményeként elvesztettük a kapcsolatot saját magunkkal.

A kapcsolat visszaállításához, a tisztánlátáshoz és elégedettséghez egy folyamatra van szükség, az életünk irányának megváltoztatására. Soha nem tanultuk meg, hogy befelé figyeljünk, hogy elcsendesítsük az elmét és jelen legyünk.

 

A JIAIDO lehetőséget kínál, hogy újra összekapcsolódjunk saját lényünkkel. Megtanuljuk, hogyan legyünk jelen aktívan a világban anélkül, hogy a világ elsodorna minket. 

Hogy működik?

A JIAIDO 3 fő alapelve a mozgás, a légzés és a ritmus. Ahhoz, hogy ezeket kombinálni tudjuk, be kell vonnunk a fizikai és mentális képességeinket is, úgy mint figyelem, fókusz, emlékezet, koordináció, egyensúly, stabilitás, irányérzék, és így tovább.

Amikor ezek összhangba kerülnek belül, egy energia ébred fel bennünk, amit tudatosságnak nevezünk. Amikor a tudatosság aktívvá válik az életünkben, képessé válunk arra, hogy az érzelmeinket koordinálni tudjuk, és egészséges, a helyzetnek megfelelő döntéseket hozzunk az életünkben. 

Felnőtt és Senior órák:

Mivel mozgás és testkoordináció tekintetében mindenki más háttérrel rendelkezik, fontos számunkra, hogy olyan környezetet alakítsunk ki, ahol mindenki a maga aktuális fizikai állapotának megfelelően tud gyakorolni. Ezért van lehetőség az aktuális fizikai állapottól függően Felnőtt vagy Senior órákra csatlakozni. 

Felnőtt és Senior órák:

Mivel mozgás és testkoordináció tekintetében mindenki más háttérrel rendelkezik, fontos számunkra, hogy olyan környezetet alakítsunk ki, ahol mindenki a maga aktuális fizikai állapotának megfelelően tud gyakorolni.

Ezért van lehetőség az aktuális fizikai állapottól függően Felnőtt vagy Senior órákra csatlakozni. 
Részletek személyesen a dojoban. 

Első JIAIDO bérletem

Kedvezményes bérletkonstrukciót ajánlunk azoknak, akik az ingyenes Próbaóra után szeretnék elkezdeni a rendszeres gyakorlást:

Első bérleteddel 4 héten át korlátlanul látogathatod Tai Sabaki óráinkat, így akár 8 órán is kedvezményes áron vehetsz részt.

A bérlet érvényessége az első bérlettel látogatott órád dátumától indul, nem a vásárlás dátumától. 

Első JIAIDO bérletemet a dojóban vásárolhatod meg, vagy átutalással közhasznú sportegyesületünk számlaszámára:

Nemzetközi JIAIDO Egyesület
MagNet Bank: 16200223-10063651

ELSŐ JIAIDO BÉRLETEM

4 hét alatt lejárható próbabérlet

8 000 fT

8 ALKALMAS BÉRLET

heti 1 alkalom
9 hétig érvényes

17 600 fT

2200 Ft / alkalom

13 ALKALMAS BÉRLET

heti 3 alkalom

5 hétig érvényes

19 500 fT

1500 Ft / alkalom

A JIAIDO ÓRÁK ELEMEI:

Aktív testmozgás és légzés – hogy testben is ép légy

Páros gyakorlatok – a kommunikáció és kapcsolatteremtés fejlesztéséért

Érintéses testmunka (JIAIDO Ate) – az érzelmi blokkok oldásáért

Relaxáció és meditáció – töltődésért, stressz oldásért és a belső csendért

NEKED SZÓL,

  • ha Te is szeretnéd megtalálni a belső középpontod és megtanulnád, hogyan tudsz megmaradni ebben a kiegyensúlyozott állapotban a hétköznapokban is

  • ha még soha nem gyakoroltál velünk, de érdekel a mozgással történő önfejlesztés,

  • ha már jártál nálunk egyszer vagy többször, de szeretnéd az alapoktól elindítani a gyakorlást,

  • ha szeretnéd, hogy a limitált létszámú csoportban az egyéni fejlődésedre is hangsúly kerüljön.

Jelentkezz a kezdő csoportba!
 

JIAIDO - MOZGÁS és MEDITÁCIÓ

Nemzetközi JIAIDO Egyesület

Programok a Kreativitás jegyében
20190929_180908.jpg

ZENE WORKSHOP

2020. tavasz

Legközelebbi zene workshopunk a perzsa zene világába kalauzol el.

Helyszín:

Mauna Ház

Részletek
20181013_171328.jpg

KERÁMIA WORKSHOP

2020. nyár

Alkotókészség 

Helyszín:

Mauna Ház

Részletek
20190929_180908.jpg

TÁNC WORKSHOP

2020. nyár

Szabad tánc az önkifejezés, önfelfedezés jegyében. Élvezd a mozgás örömét!

Helyszín:

Mauna Ház

Részletek

ELSŐ JIAIDO BÉRLETEM

4 hét alatt lejárható próbabérlet

8 000 fT

8 ALKALMAS BÉRLET

1 hónap alatt lejárható

16 000 fT

2000 Ft / alkalom

24 ALKALMAS BÉRLET

3 hónap alatt lejárható

45 600 fT

1900 Ft / alkalom

RENDSZERES ÓRÁK - KEZDŐ ÉS HALADÓ SZINT
Kezdő szintű órák
Kezdő szintű órák

Kezdő szintű órák

press to zoom
Kezdő szintű órák
Kezdő szintű órák

Kezdő szintű órák

press to zoom
Kezdő szintű órák
Kezdő szintű órák

Kezdő szintű órák

press to zoom
1/10

A JIAIDO ÓRÁK ELEMEI:

Aktív testmozgás és légzés – hogy testben is ép légy

Páros gyakorlatok – a kommunikáció és kapcsolatteremtés fejlesztéséért

Érintéses testmunka (JIAIDO Ate) – az érzelmi blokkok oldásáért

Relaxáció és meditáció – töltődésért, stressz oldásért és a belső csendért

Kezdő csoport indul, lehet még csatlakozni!

További információ és jelentkezési lehetőség itt.

A JIAIDO egy aktív, mozgásra épülő személyiség- és tudatosság-fejlesztő rendszer. A kezdő szintű órákon elsajátítjuk a JIAIDO alapvető mozdulatait, technikáit, megtanuljunk az első formagyakorlatot és megismerkedünk a JIAIDO szellemiségével. 

 

A heti 2x90 perces gyakorlás kikapcsol a mindennapi folyamatos megfeszítettségből, stresszből, külvilágra való figyelésből, és lecsendesíti a folyamatosan aktív, gondolatokkal teli elménket. A teljes figyelemmel kísért mozgás, légzés és érintés gyakorlatai által a test és elme összhangba kerül, a figyelem befelé összpontosul.

Megpihenhetünk a nyugalomban, fellélegezhetünk és elmélyíthetjük önmagunkkal és az életünkkel való kapcsolatunkat. 

Ebben az állapotban könnyebb rálátni a személyiség rejtett részeire is. Azokkal, amelyekkel szívesen együtt élünk, kiegyensúlyozhatjuk, tovább erősíthetjük. Az akadályozó berögződések, félelmek pedig idővel tudatosulnak és a gyakorlatok hatására fokozatosan elveszítik felettünk erejüket, hátrahagyhatjuk őket. 

Így a gyakorlás során alkalomról alkalomra egyre kiegyensúlyozottabb, egyre harmonikusabb és tudatosabb személyiséggé válhatunk.

Herczeg Judit

Tasnády Rita

Figyelmünk irányítása nem könnyű, ezért a JIAIDO-ban a mozgást, a fizikai testet hívjuk segítségül, hogy ezen keresztül eddzük ezt a képességünket.

 

Sokkal könnyebben boldogulunk, ha a testünket, a mozdulatunkat, a légzést, a testérzeteket kell figyelemmel követnünk, mintha a gondolatainkat vagy az érzelmeinket próbálnánk meg figyelemmel kísérni.

 

Mivel a test sokkal ’kézzelfoghatóbb’, kiváló terepet nyújt a gyakorlásra, a figyelmünk, tudatosságunk edzésére.

Figyelem, kommunikáció, együttműködés - a jó kapcsolat alapjai

gyakorlóink mondták

"Engem semmilyen eddig általam ismert módszer nem tudott fejben tényleg kikapcsolni. A JIAIDO-nál esélyem sincs, hogy másra gondoljak, teljesen leköti a figyelmem. Ez nekem óriási élmény - agyalós típusként elképesztően nehéz a 'belső rádiót' kikapcsolni."

— A.T.

JIAIDO TÁBOR

A tábor minden aktív gyakorló számára jó lehetőséget biztosít a JIAIDO tudásanyag elmélyítéséhez, a csapatszellem, az összetartás építéséhez. Alkalmat ad a JIAIDO valamennyi ágának kipróbálásához, melyre a heti rendszeres gyakorlások során nem mindig nyílik lehetőség.

 

Az intenzív, három napos gyakorlás során alkalom van kompakt módon megtapasztalni a módszer fejlesztő hatását testi, érzelmi és mentális szinten egyaránt.

A tábort az alapító mester, Ajiit vezeti. Segítségével a technikai előrelépés mellett betekintést nyerünk a JIAIDO életfilozófiájába, a gyakorlás valódi céljába, lényegébe.

A következő tábor időpontja

2019. május 24-26.

JIAIDO - Tábor

press to zoom

JIAIDO - Tábor

press to zoom

JIAIDO - Tábor

press to zoom
1/8

A táborokat egy Balaton közeli faluban, Szőlősgyörökön tartjuk.

A három napos programnak a Nemzetközi JIAIDO Egyesület központjának barátságos, nyugalmas környezete ad otthont. A napi 2-3 gyakorláshoz füves gyakorlótér és fedett dojo is rendelkezésre áll.

 

A napi háromszori, bőséges vegetáriánus ételeket együtt készítjük.

Ajiit, a JIAIDO alapítója nyílt órát tart, melynek témája ezúttal a kapcsolódás képessége, a kommunikáció, az egymásra hangolódás, együttműködés - ezek fejlesztését szolgálják a JIAIDO-ban a páros gyakorlatok.

 

Mindennapi életünkben sok helyzetben tapasztalhatjuk, hogy egészen addig képesek vagyunk a középpontunkban maradni, míg egy másik fél meg nem jelenik a színen: legyen az a kollégánk, a társunk, bármely családtagunk. Ilyenkor vagy annyira a másikra kezdünk figyelni, hogy elfeledkezünk magunkról, vagy annyira próbáljuk őrizni a saját nézőpontunkat, hogy nem történik meg a valódi kapcsolódás. Akármi legyen is a helyzet, kiesünk a középpontunkból, elveszítjük a magunkkal való kapcsolatot.

 

A JIAIDO mozgásmeditáció páros gyakorlatai abban segítenek bennünket, hogy megtanuljunk úgy figyelni a társunkra, hogy közben nem veszítjük el a kapcsolatot magunkkal. Nyitottsággal, odafigyeléssel együtt lenni, tiszta önkifejezéssel kommunikálni és együttműködni minden kapcsolatunkban fontos, legyen az a munkahelyünk vagy a privát életünk.

Találj vissza önmagadhoz!

„Az életben tapasztalt szenvedés és elégedetlenség fő oka az, hogy megszakad a kapcsolatunk saját magunkkal. Ezt előidézheti egy külső esemény, de akár valamilyen érzés vagy gondolat is, ami teljesen leköti a figyelmünket. Mivel ez gyakran előfordul, szinte észre sem vesszük, mi történik, így hajlamosak vagyunk megmaradni ebben az állapotban órákra, napokra, hetekre, hónapokra, sőt, akár évekre is. Így veszítjük el a jelen pillanatot, így vesztegetjük el az életünket.” Ajiit

Ajiit, a JIAIDO mozgásmeditáció alapítómestere nyílt órát tart Budapesten, melynek fő témája, hogy hogyan találhatunk vissza belső középpontunkhoz és hogyan lehetünk képesek egyre hosszabb és hosszabb ideig megmaradni ebben a kiegyensúlyozott állapotban.

A mai modern világban, ahol rengeteg impulzus ér minket, ami magunkon kívülre csábítja és tartja a figyelmünket, különösen fontos, hogy a mentális leterheltség, a stressz és a számtalan tennivaló ellenére újra és újra visszataláljunk belső középpontunkhoz, halljuk a saját belső hangunkat. Így minden nap elérhetővé válik a lecsendesedett, békés, elégedettséggel, örömmel teli állapot, mely nem csak ránk, de környezetünkre is pozitív hatással van.

A JIAIDO pontosan azokat a képességeket fejleszti, amik ahhoz szükségesek, hogy szándékunk szerint tudjuk irányítani és minél hosszabb ideig irányban tartani a figyelmünket, erőinket. Edzi a tudatosságot egy jól felépített, változatos elemekből álló, egész testet megmozgató módszer segítségével. Így nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is megtapasztalhatod a magaddal való újrakapcsolódást annak minden pozitív hatásával együtt, akár minden nap, minden órában.

Érdekel?

Várunk szeretettel!

17.png

Időpont: 2018. szeptember 18. kedd, 19 óra

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, Budapest V. kerület, Arany János utca 10., 1. emelet

Az óra díja: 2000 Ft / 90 perc

ELSŐ ALKALOM

Próbáld ki a JIAIDO-t!
Órák: kedd és csütörtök
19:15 - 20:45

ingyen

Ismerd meg a JIAIDO lényegét egyenesen az alapító mestertől!

Ajiit (ejtsd: Adzsít) a JIAIDO rendszerét azért hozta létre, hogy egy gyakorlati módszert adjon azok kezébe, akik komolyan szeretnének önmagukon dolgozni, fejlődni, túllépni a korlátaikon.

 

Mindezt egy érdekes, élvezetes, aktív mozgással járó formába öntötte, hogy a testünkön keresztül könnyebben kapcsolódhassunk belső középpontunkhoz, és ezt a kapcsolatot folyamatosan erősítve megláthassuk, majd magunk mögött hagyjuk akadályozó érzelmi és mentális mintáinkat.

 

A JIAIDO (ejtsd: dzsí-áj-dó) három japán kanjiból álló összetett szó, melynek jelentése: Út Önmagunk szeretete felé.

Ahhoz, hogy az úton biztos léptekkel járjunk, előbb vagy utóbb meg kell találnunk a választ az emberi lét alapvető kérdéseire: Ki vagyok Én? Hogyan léphetek túl azon a képen, amit magamról ismerek, hogy rátaláljak arra, aki valójában vagyok a megszokásokon, elvárásokon és elképzeléseken túl? Mit jelent Önmagam szeretete?

 

A JIAIDO megértése és gyakorlása lépésről lépésre vezet el a válaszokhoz a mozdulat, légzés és fókuszált figyelem együttese által.  

 

Április 11-én szerdán 19 órai kezdettel előadásra invitálunk, ahol közvetlenül Ajiittól, a JIAIDO alapítójától hallhatsz majd a JIAIDO mozgásmeditáció hátteréről, céljáról és hatékony személyiség- és tudatosságfejlesztő hatásáról.

A módszer átfogó bemutatása mellett szó lesz arról, hogy az aktív gyakorlás hogyan képes olyan változást indítani az életedben, amire talán régóta vágysz, de nem találtál még megfelelő eszközt a belső munkára.

 

Csütörtökön 19 órától pedig a gyakorlatban is kipróbálhatod a JIAIDO-t Ajiittal egy 90 perces mozgásóra keretében.

Ajiit az alapoktól kezdve vezet végig négy ritmuson, négy gyakorlási formán, ahol végig a figyelemmel kísért, tudatosított mozdulat és légzés lesz a középpontban.

Ajiit in Budapest dojo

2018. április 11. szerda, 19 órától - Előadás

Aranytíz Kultúrház, Földszint

 

2018. április 12. csütörtök, 19 órától - Gyakorlat, Próbaóra Ajiittal

Aranytíz Kultúrház, 1. emelet

 

A kétalkalmas program díja: 3000 Ft

PRÓBAÓRA

TÖBB VAN BENNED, MINT HINNÉD!

Fedezd fel a JIAIDO mozgásmeditáció segítségével a benned rejlő értékeket

A JIAIDO abban segít, hogy saját magad láss rá a belső világodra: az akadályozó mintáidra és a benned lévő potenciálra egyaránt. Egyúttal gyakorlati eszközt is nyújt ahhoz, hogy kibontakoztasd mindazt, ami benned van és hátrahagyd, ami már nem szolgál téged.

Semmilyen előképzettségre nincs szükséged, sőt még a fittségi állapotod sem számít, csak a lelkesedésed és a nyitottságod hozd magaddal!

Laza, kényelmes ruhában gyere (lehetőség szerint fehér pólóban) és érdemes ivóvízről is gondoskodni.

 

A próbaóra ingyenes.

Időpont: 2018. március 8. csütörtök, 19 órától

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, 1051 Budapest,

Arany János u. 10., 1. emelet

Próba óra
Próba óra

Próba óra

press to zoom
Próba óra
Próba óra

Próba óra

press to zoom
Próba óra
Próba óra

Próba óra

press to zoom
1/7

Rólunk

Legközelebbi dőpont: 2017. 12. 19., kedd 19 óra - érkezés: 18:30-tól

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, 1051 Budapest, Arany János utca 10.,
1. emelet

Részvételi díj: 2500 Ft / bérleteseknek egy alkalom a bérlet árából

A részvétel  regisztrációhoz kötött, ezért ha szeretnél részt venni ezen az órán, jelentkezz be a gombra kattintva:

AJIIT A DOJÓBAN

Először van lehetőség arra, hogy egy Ajiit által vezetett nyílt órán találkozhass először a JIAIDO mozgásmeditációval, megismerhesd ezt a komplex rendszert, az eredeti forrástól hallva a JIAIDO lényegéről, mélységéről, távlatairól.

Ajiit a JIAIDO mozgásmeditáció rendszerét azért hozta létre, hogy egy hatékony eszközt adjon kezébe mindazoknak, akik komolyan szeretnének önmagukon dolgozni, fejlődni, túllépni a korlátaikon.

 

Mindezt egy érdekes, élvezetes, aktív mozgással járó formába öntötte, hogy a testünkön keresztül könnyebben kapcsolódhassunk belső középpontunkhoz, és ezt a kapcsolatot folyamatosan erősítve megláthassuk, és magunk mögött hagyjuk akadályozó érzelmi és mentális mintáinkat.

A részvétel  regisztrációhoz kötött, ezért ha szeretnél részt venni ezen az órán, jelentkezz be az alábbi gombra kattintva:

Ajiit in Budapest dojo

Amennyiben most vennél először részt JIAIDO órán, ez az alkalom ingyenes a számodra.

Bérlet és alkalmi jegy árainkról az itt olvashatsz. 

Laza, kényelmes nadrágot és lehetőség szerint fehér pólót hozz magaddal a gyakorláshoz.

Érdemes ivóvízről is gondoskodni.

Időpont: 2017. 12. 19., kedd 19 óra - érkezés: 18:30-tól

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, 1051 Budapest, Arany János utca 10.,
1. emelet

Részvételi díj: 2500 Ft / bérleteseknek egy alkalom a bérlet árából

JIAIDO - Próbaóra

press to zoom

JIAIDO - Próbaóra

press to zoom

JIAIDO - Próbaóra

press to zoom
1/8

JIAIDO - Próbaóra

press to zoom

JIAIDO - Próbaóra

press to zoom

JIAIDO - Próbaóra

press to zoom
1/7

Laza, kényelmes nadrágot és lehetőség szerint fehér pólót hozz magaddal a gyakorláshoz.

Érdemes ivóvízről is gondoskodni.

rólunk mondtátok