Hogyan koncentrálj a céljaidra? 5 rövid tipp képekkel

1. TANULD MEG TARTANI A FÓKUSZT

Mindegy, milyen típusú céljaid vannak, fontos, hogy képes legyél elérni oda, ahová szeretnél. Ehhez tiszta irányokra és erős koncentrációs készségre van szükséged.

A mai kor egyik kihívása, hogy jelentős mértékű, figyelmünkért versengő ingerrel kell nap mint nap megküzdeni. Ezért meg kell tanulnunk ebben a környezetben is mentálisan erősnek, fókuszáltnak lenni.

A figyelmi, fókuszálási képesség fejleszthető. Hasonlóan ahhoz, ahogy az izmaid edzése történik, ha időt és energiát szánsz rá, rendszeres mentális tréninggel folyamatosan erősítheted.

2. TUDD, MIKOR KELL SZÜNETET TARTANI

A fontos céljaidhoz vezető úton gyakoriak a megoldandó nehézségek, amikkel muszáj megküzdened, hogy tovább tudj haladni.

Nagyon fontos, hogy teremts időt és teret magadnak arra, hogy el tudj távolodni ezektől a problémáktól annyira, hogy újra lásd a fától az erdőt.

A mozgásmeditáció amellett, hogy nagyon jó hatással van a testedre, a meditáció minden pozitív hatását is hordozza: kivezet a kavargó gondolataidból, lecsendesíti az elméd. Az így nyert letisztult gondolkodási folyamat hozzásegít a legjobb megoldás megtalálásához.

3. HOZD EGYENSÚLYBA MAGAD