JIAIDO az Everness Fesztiválon - LÉPJ!

June 18, 2018

Többéves hagyomány, hogy a Tudatosság Ünnepén a JIAIDO-t [ejtsd: dzsí-áj-dó] is kipróbálhatod, sőt, több ízben, többféle program keretében is találkozhatsz velünk!

 

 

Ha te már gyakoroltál velünk, akkor azért, ha még csak most ismerkedsz a mozgásmeditációval, akkor azért tarts velünk! 
Ha pedig máris tudod, hogy ott leszel június 20-25-ig Alsóörsön az Everness Fesztiválon, mindenképp látogass meg minket minél több programunkon!

 

 

Minden reggel 9-től a sátrunknál közös gyakorlás: “Kapcsolódj magaddal! - JIAIDO mozgásmeditáció”

 

Várunk minden reggel 9 órától egy jóleső JIAIDO gyakorlásra a sátrunknál! Amint az elme lecsendesedik, megérkezünk belső középpontunkba - és miért ne maradhatnánk ebben az állapotban egész nap?

 

A JIAIDO mozgásmeditáció egy gyakorlati módszer, mely a lecsendesedett meditatív állapotot mozgás közben hozza el a gyakorló számára. A mozdulat, a légzés és a fókusz együttese finoman kivezet minket a fejünkből, a kavargó gondolataink, problémáink világából, és segít megérkezni a Jelen Pillanatba. A Jelen megélése egy letisztult, örömteli, elégedett állapotot hoz létre, egészen összekapcsol saját középpontunkkal. Minél több időt töltünk el ebben az állapotban, annál kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak a hétköznapjaink. A JIAIDO gyakorlásával ez az állapot elérhetővé válik, és megtanulunk újra és újra visszatérni ide a mindennapok során. Gyere, próbáld ki Te is!

 

 

 

Közös gyakorlás minden nap 12:15-13:15-ig, Pillanat-part

Június 21-én  14:00 - 15:30 JIAIDO bemutató + gyakorlás, Evertest

 

 

Délutánonként 17:30-tól elmélet + gyakorlat szintén a JIAIDO-sátornál: “Spirituális fejlődés a gyakorlatban - LÉPJ!”

 

Ha szeretnénk valamiben előre jutni, haladni, fejlődni, többé válni, ahhoz az elméleti tudás gyarapítása mellett gyakorlatra is szükségünk van, hogy a tudásból valódi tapasztalat válhasson. Spirituális fejlődésünkkel sincs ez másként: időt és energiát kell rá szánnunk.

 

Tudatosság minden szinten - Test-lélek-szellem

 

Fizikai, érzelmi, mentális és spirituális szinten mit jelent tudatosnak lenni? Hogy lehet a tudatosság képességét fejleszteni?
Tudatosnak lenni életünk egy-egy területén sem könnyű, de szerencsére egyre többen elkötelezetten odafigyelnek legalább néhány olyan dologra, ami valóban fontos számukra: tudatos étkezés, rendszeresen mozgás, megválogatni, mit és honnan vásároljunk meg.
De vajon az érzelmeinkre tudatossá tudunk-e válni? Lehetséges az érzelmeket "menedzselni", azaz egészségesen megélni anélkül, hogy elnyomnánk őket vagy netán kárt okoznánk a környezetünkben?
Mi a helyzet a mentális folyamatainkkal?

 

Ezekről beszélgetünk, majd a gyakorlatban is kipróbálhatod a JIAIDO mozgásmeditációt, mely az aktív testmozgáson keresztül (tudatos légzéssel kísért tudatos mozgással), 4 különböző ritmust használva hatékonyan dolgozik a "láthatatlan" területeken, mint az érzelmi és mentális szintjeink.
Gyere, próbáld ki Te is!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kiemelt bejegyzés

Hogyan koncentrálj a céljaidra 2019-ben? 5 rövid tipp képekkel

February 25, 2019

1/5
Please reload

Korábbi bejegyzések